Home  
Zwaans assurantie & adviesburo is een dynamische adviesgroep die adviseert en bemiddelt op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken en employee benefits.

Zwaans Assurantie & Adviesburo 60 jaar een begrip in de regio

Woensdag 28 januari 1955 trok Leo Zwaans de stoute schoenen aan en werd zelfstandig ondernemer en maakte daarmee een start met zijn assurantiekantoor gevestigd in zijn ouderlijk huis aan Asterstraat in Kaatsheuvel. Niet vermoedend dat Zwaans Assurantie & Adviesburo zich zou ontwikkelen tot een professionele organisatie voor bedrijven en particulieren waar 60 jaar later dagelijks vijf medewerkers werkzaam zijn. De dagelijkse leiding is in handen van Robert van Heijst, schoonzoon van oprichter Leo Zwaans.  
 
In de jaren ’47 - ’48 werden veel jongens uitgezonden naar voormalig Nederlands Indië. Zo ook Leo Zwaans waar hij bevriend raakte met Cor van de Zande, oprichter van het gelijknamige makelaarskantoor. Weer terug op Nederlandse bodem werkte Leo als bedrijfsleider bij de Boerenbond in Kaatsheuvel. In 1955 startte Leo in de avonduren met het verzorgen van de administratie voor zijn dorpsgenoten en zo had hij zijn eerste klanten.

Het gezin Zwaans is gezegend met drie dochters. De oudste dochter, Ine, heeft vanaf haar 18e jaar 35 jaar meegeholpen in de zaak van haar vader. Robert van Heijst, de huidige eigenaar, is met jongste dochter Jolanda in het huwelijksbootje gestapt. In 1991 werd Robert mede vennoot en in het jaar 2002 werd de zaak helemaal overgedaan aan schoonzoon Robert. De oprichter Leo Zwaans,  kon het niet laten en werkte nog tot op hoge leeftijd mee.
 
Robert zegt hier het volgende over:
“Als je mijn schoonvader had gekend dan zou je weten dat Zwaans Assurantie & Adviesburo  min of meer zijn vierde kind was. Zijn liefde voor het werk straalde hij ook uit naar de klanten. Wij zijn hem dan ook zeer dankbaar op deze ingeslagen weg door te mogen gaan. Ons 60 jarig bestaan vieren we in de loop van dit jaar. Dit doen we in de vorm van een actie met ons hypotheektarief en zullen we zoals elk jaar een aantal plaatselijke evenementen  sponsoren met een “extra tintje”           
 
Robert is trots dat hij het bedrijf van Leo heeft overgenomen en zet zijn ingeslagen koers voort. Dat wil zeggen dat Zwaans een deskundige partner is voor zowel bedrijven als particulieren als het gaat om onafhankelijk financieel advies. Voor de meeste mensen zijn financiële producten  complex en ingewikkeld. Robert en zijn medewerkers hechten belang aan een heldere uitleg hiervan.
 
De wereld verandert in snel tempo.  Er bestaan steeds meer mogelijkheden om uw financiële huishouding zelf online te regelen. Zo verdwijnen banken steeds vaker uit de dorpen en verhuizen naar steden. Voor Zwaans bijft het belangrijk om een lokale rol te vervullen. Dichtbij de mensen, toegankelijk en persoonlijk. Net zoals Leo al zijn klanten persoonlijk kenden, kent Robert ook zijn klanten. De deur staat altijd open. En dat blijft ook zo.
 
Het behoud van persoonlijk contact wil overigens niet zeggen dat er niet met de tijd mee wordt gegaan. Zo is Zwaans Assurantie en Adviesburo sinds het begin van dit jaar ook te vinden op Facebook. Voor Zwaans gaat het om de combinatie van beide; het persoonlijk contact van vroeger in een modern jasje.
 
Zwaans Assurantie & Adviesburo is klaar voor de volgende 60 jaar!