Home  
Zwaans assurantie & adviesburo is een dynamische adviesgroep die adviseert en bemiddelt op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken en employee benefits.

Rechtsbijstandverzekering

De geschillen die u mogelijk heeft als ondernemer vallen niet onder de dekking van uw particuliere rechtsbijstandverzekering.
Heeft u een conflict met bijvoorbeeld een leverancier of een opdrachtgever? Via uw rechtsbijstandverzekering kunt u juridische hulp inschakelen.
 
De kosten van de juridische geschillen worden alleen vergoed, als het geschil bij het afsluiten van de verzekering redelijkerwijs niet te verwachten was. In de meeste rechtsbijstandverzekeringen wordt een zogenaamde wachttermijn opgenomen (meestal 3 maanden.)
 
Op de rechtsbijstandverzekering zijn in principe alle juridische geschillen verzekerd, maar de meeste polissen kennen een aantal uitsluitingen. Meestal is uitgesloten: echtscheiding, fiscale kwesties, faillissement, incassovorderingen e.d.. Sommige van die uitsluitingen zijn tegen extra premie wel weer mee te verzekeren.
 
Wij kijken graag met u mee welke dekking het beste past bij uw bedrijf.