Home  
Zwaans assurantie & adviesburo is een dynamische adviesgroep die adviseert en bemiddelt op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken en employee benefits.

Fiscale restschuldregeling eindigt

In 2012 heeft de regering als crisismaatregel de restschuldregeling ingevoerd. Dat betekent dat mensen die na de verkoop van hun huis een restschuld hebben, de rente over die schuld nog vijftien jaar van de belasting kunnen aftrekken. Demissionair staatssecretaris Wiebes van Financiën gaat deze regeling op 31 december 2017 beëindigen. Er is geen reden meer om het te laten voortbestaan, vindt hij. “De doorstroming op de woningmarkt heeft zich inmiddels hersteld. De restschuldproblematiek zal de komende jaren verder afnemen door de stijgende huizenprijzen en de strakkere leennormen.”
 
Bent u van plan uw huis te verkopen? Verwacht u dat uw hypotheekschuld groter is dan de waarde van de woning? Probeer dan de overdracht vóór 31 december 2017 te laten plaatsvinden. Dan kunt u  nog gebruik maken van de Restschuldregeling Eigen Woning.