Home  
Zwaans assurantie & adviesburo is een dynamische adviesgroep die adviseert en bemiddelt op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken en employee benefits.

Bedrijf aansprakelijk voor schade

Als ondernemer bent u aansprakelijk voor schade die u of uw werknemers veroorzaken. Stel u of uw werknemer stoot een kop koffie om en die valt over de laptop van uw klant. De laptop is kapot en kan niet meer gerepareerd worden. Nu valt dat nog te overzien, maar stel dat u of uw werknemer tijdens werkzaamheden bij een klant brand veroorzaakt. Niet een kleine, maar een grote. De woning brandt zelfs vrijwel volledig af. De financiƫle gevolgen kunnen dus uiteenlopen.
 
Schade aan personen
De schade kan ook aan personen zijn. Een voorbeeld van deze letselschade is als uw klant tijdens het eerdergenoemde omstoten van de koffie zijn hand verbrand. Of tijdens die grote brand ernstige brandwonden oploopt. Ook dan kunnen de financiƫle gevolgen voor uw bedrijf verschillen.
 
Bedrijfsaansprakelijkheid
Schade die u en uw werknemers veroorzaken tijdens het werk, kunt u verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Een AVB is niet verplicht, maar wel aan te raden. Verwar deze overigens niet met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Dit gaat meer over fouten bij adviserende beroepen, zoals een advies van een belastingadviseur bij de aangifte. Wij helpen u graag met de best passende verzekeringsvorm voor uw bedrijf.