Home  
Zwaans assurantie & adviesburo is een dynamische adviesgroep die adviseert en bemiddelt op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken en employee benefits.

Hoe ‘cyber secure’ is uw bedrijf?

Wannacry is het meest recente voorbeeld van cyber crime. Het Nationaal Cyber Security Centrum van de Nederlandse overheid spreekt zelfs over een ‘grote internationale ransomware-aanval’. Het virus ‘gijzelt’ bestanden op een computer. Om deze vrij te krijgen moet de eigenaar losgeld betalen. Er zijn meer dan 200.000 slachtoffers in 150 landen, waaronder parkeerbedrijf Q-park, autofabrikant Renault, LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren), telecombedrijf Telefónica en de National Health Service (Engelse Nationale Gezondheidsdienst).
 
Preventie en beveiliging noodzakelijk
Er is steeds meer aandacht voor cyber crime. Wet- en regelgeving daarover wordt strenger (Wet meldplicht datalekken). Toch onderschatten nog veel ondernemers het digitale risico. Met de toenemende cyberaanvallen zijn preventie en maatregelen noodzakelijk. Daarbij gaat het niet alleen over technische beveiligingen. Maak ook afspraken met uw medewerkers over bewust omgaan met de veiligheidsrisico’s. Bijvoorbeeld:
- gebruik van social media en wachtwoordbeleid
- gebruik van mobiele apparaten (Bring Your Own Device)
- beschermen van privacygevoelige informatie
- niet openen van mails die je niet vertrouwt
 
Kijk op de website van Veiliginternetten.nl hoe u de cyber security in uw bedrijf kunt vergroten. Neem contact met ons op als u wilt weten of er oplossingen zijn om u tegen cyber crime te verzekeren.