Home  
Zwaans assurantie & adviesburo is een dynamische adviesgroep die adviseert en bemiddelt op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken en employee benefits.

Heb ik genoeg inkomsten na mijn pensioen

Weet u of u voldoende inkomsten heeft nadat u uw pensioengerechtigde leeftijd bereikt? Dat ligt onder andere aan uw behoeftes en woonomstandigheden. En aan wat u nog wilt ondernemen na uw pensioen. Misschien heeft u wel wensen voor een grote reis. Het is belangrijk daar op tijd over na te denken. Hoe later u begint met een aanvullend inkomen opbouwen, des te korter is de tijd om dat bedrag te realiseren.
 
Inkomsten na pensionering
Na uw pensionering kunnen inkomsten uit vijf bronnen komen:
- aow: verplicht collectief pensioen voor alle Nederlanders
- werknemerspensioen: spaart u met werkgever bij een pensioenfonds of verzekeraar
- zelf opbouwen: bijvoorbeeld lijfrenteverzekering of een bankspaarproduct
- eigen vermogen: bijvoorbeeld spaargeld, aandelen of een afgeloste hypotheek
- blijven werken na pensionering
 
Om inzicht te krijgen of u genoeg inkomsten heeft na uw pensioen, ontwikkelde het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) een rekentool: de Pensioenschijf-van-vijf. Dit geeft u een goed beeld van wat u kunt verwachten.
 
Toekomstige ontwikkelingen zoals een grotendeels afgeloste hypotheek en lagere kosten voor kinderen die het huis uitgaan hebben invloed op uw inkomsten en uitgaven. Kom bij ons langs voor een compleet en actueel advies voor uw oudedagsvoorziening.