Home  
Zwaans assurantie & adviesburo is een dynamische adviesgroep die adviseert en bemiddelt op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken en employee benefits.

Neemt u tijd voor uw pensioen?

Denkt u wel eens na over uw pensioen? Is uw antwoord ‘nee’, dan bent u niet de enige. Ongeveer  een op de drie ondernemers geeft aan er al zeker een jaar niet mee bezig te zijn geweest. Zij zijn bezig met het draaiende houden van hun bedrijf en nemen weinig tijd voor hun oudedagvoorziening. Zij vertrouwen erop dat dat wel goed komt als ze hun bedrijf verkopen. Van de zzp’ers onder de ondernemers heeft 43% een ontoereikend pensioen. Dat komt niet alleen omdat zij er onvoldoende mee bezig zijn. Een belangrijke oorzaak is ook dat het inkomen het simpelweg niet toelaat een goed pensioen op te kunnen bouwen. (Bronnen: Decision Makers Survey, Economisch Statistisch Bulletin)
 
Voor een financieel onbezorgde oude dag zijn meerdere oplossingen mogelijk. Naast deelneming aan (verplichte) pensioenfondsen of speciale vrijwillige regelingen zijn er ook bijvoorbeeld de oudedagreserve en de lijfrente. Kijk voor uw mogelijkheden eens op ondernemersplein.nl of neem contact met ons op.