Home  
Zwaans assurantie & adviesburo is een dynamische adviesgroep die adviseert en bemiddelt op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken en employee benefits.

Niet meer alles delen als je trouwt

Als je trouwt, is alles van allebei: bestaande en toekomstige bezittingen en schulden. Tenzij je het anders wilt en dan trouw je onder huwelijkse voorwaarden. Deze regels voor trouwen in Nederland gaan veranderen. Voor wie niets laat vastleggen geldt voortaan een ‘beperkte gemeenschap van goederen’. Tweede en Eerste Kamer keurden het wetsvoorstel goed. De precieze ingangsdatum is nog niet bekend, maar zal niet lang op zich laten wachten.

Beperkte gemeenschap van goederen
De nieuwe regeling houdt in:
- vermogen van vóór het huwelijk blijft van u
- vermogen binnen het huwelijk opgebouwd, is van u beiden

Zo deelt u dus alleen inkomsten, bezittingen en schulden die u tijdens uw huwelijk krijgt. Dat betekent wel dat u vóór uw ja-woord goed moet vastleggen van wie welk bezit is. Want als dat bij een scheiding niet duidelijk is, valt het onder het gemeenschappelijk vermogen. En moet u het alsnog delen met uw aanstaande ex-partner.

Wat is het effect van trouwen op uw bezittingen, financiële voorzieningen en eventueel ondernemersvermogen? Neem contact met ons op en wij kijken het voor u na.