Home  
Zwaans assurantie & adviesburo is een dynamische adviesgroep die adviseert en bemiddelt op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken en employee benefits.

Voortzetting bedrijf na overlijden

Voortzetting bedrijf na overlijden

Als ondernemer bent u dagelijks druk met uw bedrijf. U stopt er veel tijd en aandacht in en u bent trots op wat u heeft bereikt. Een resultaat dat u ook na uw overlijden graag voortgezet ziet. Hoe doet u dat? Regelt u niets, dan wordt het door de wet geregeld. Uw partner en/of kinderen erven uw onderneming. Willen zij dat niet, dan moeten zij maatregelen nemen om dit ongedaan te maken. Dat is voor hen een extra belasting in een moeilijke tijd. Daarom is het verstandig nu vast actie te ondernemen. Bedenk wat u wilt met uw bedrijf na uw overlijden en overleg het met de mensen voor wie u een rol ziet weggelegd. Vervolgens kunt u uw wensen vastleggen bij een notaris. Met bijvoorbeeld een ondernemerstestament zorgt u voor continuïteit van uw bedrijf. Daarbij zijn de belangen van uw familieleden en eventuele personeelsleden en partners in uw bedrijf gewaarborgd. In het testament kunt u ook een executeur benoemen die uw erfenis afwikkelt zoals u heeft aangegeven.

Heeft u een compagnon? Dan is de compagnonsverzekering ook een optie. Hierbij sluiten u en uw zakenpartner(s) de verzekering op elkaars leven. Neem contact met ons op en wij zoeken voor u uit wat voor u de beste oplossing is.