Home  
Zwaans assurantie & adviesburo is een dynamische adviesgroep die adviseert en bemiddelt op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken en employee benefits.

ZZP-er en pensioen

Eva werkt sinds een jaar als zelfstandig grafisch ontwerper. Toen ze van start ging als ZZP-er heeft ze zich goed laten informeren. Ze heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Ook is haar pensioenopbouw ter sprake gekomen. Daar heeft ze geen actie op ondernomen, ze noemt het ‘een ver van haar bed show.’  En ze wil eerst weleens zien of het wel lukt als zelfstandige.

Na een jaar heeft ze een vaste klantenkring opgebouwd en lukt het haar om maandelijks te sparen. Toen ze laatst haar administratie aan het bijwerken was, viel haar oog op de aantekeningen die ze had gemaakt. Pensioen stond er met grote letters op.

Ze maakt een afspraak met financieel planner Ron om haar totale financiële huishouding in kaart te brengen. Ron laat haar zien dat ze met een klein bedrag per maand een behoorlijk pensioen kan opbouwen, zeker omdat ze nog jong is. Hij laat haar ook zien hoe zij er financieel voor zou staan als ze helemaal niets aan haar pensioen doet. Daar schrikt Eva van. Ze is blij dat het nog even duurt voordat zij de pensioensgerechtigde leeftijd bereikt.