Home  
Zwaans assurantie & adviesburo is een dynamische adviesgroep die adviseert en bemiddelt op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken en employee benefits.

ZZP-er in de bouw

Frans is al jaren als ZZP-er in de bouw werkzaam. Zijn stucadoorsbedrijf loopt goed en heeft zelfs in de crisis niet zonder werk gezeten. Nu de economie weer aan lijkt te trekken, nemen de aanvragen toe. Hij kan het werk in zijn eentje niet aan.

Zijn jonge neefje komt net van school en wil graag bij zijn oom in de leer. Frans kan alle hulp gebruiken en heeft hem zelfs al een paar keer meegenomen naar een klus. Totdat iemand hem wees op de risico’s bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.
Voor zichzelf heeft hij altijd een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) gehad. Omdat hij nooit eerder personeel in dienst had, heeft hij zich nog niet laten adviseren. Hij ziet op tegen al die ingewikkelde regels. Hij is liever aan het werk.

Frans is echt niet de enige die liever werkt dan zich bezighoudt met ingewikkelde zaken als ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. En toch zijn het belangrijke zaken. Zeker als kleinbedrijf loop je grote financiële risico’s als je een werknemer langdurig ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt.

Wij leggen u de regels graag op een eenvoudige wijze uit, zodat u een weloverwogen keuze kan maken.